[Bug] Unable to reply a post

die2mrw007

  • One of the greatest platform ever which will make History - Wedge !!!
  • Posts: 25
[Bug] Unable to reply a post
« on March 17th, 2012, 10:43 AM »
Just observed that I am unable to reply to a thread. It just popping out this error (screenshot attached)
I did check the topic..it isnt moved or deleted...but still I am not able to reply to it.

 Capture111111.JPG - 42.04 kB, 1003x476, viewed 126 times.

One of the greatest platform ever which will make History - Wedge !!!

Nao

  • Dadman with a boy
  • Posts: 16,063
[Bug] Re: Unable to reply a post
« Reply #1, on March 17th, 2012, 11:17 AM »
This is the error that Google kept getting yesterday.
Now it seems that others are getting it, too! I've seen Farjo and another in the error log as well.

The only difference this morning is that I disabled pretty topic URLs, 'just in case'... I'll re-enable them because I don't think it changes anything.

willemjan

  • Projects, projects, projects......
  • Posts: 25
[Bug] Re: Unable to reply a post
« Reply #2, on March 17th, 2012, 11:19 AM »
I PM-ed you about this just an minute ago, Nao. It also occurs when previewing an message.

edit: It seems to work fine now....

Nao

  • Dadman with a boy
  • Posts: 16,063
[Bug] Re: Unable to reply a post
« Reply #3, on March 17th, 2012, 11:29 AM »
That's possibly because I temporarily disabled Bad Behavior.
But it's unrelated to the fact that I've spotted where the error comes from: Bad Behavior returns a false positive on you guys, and then tries to attach an error, but it errors out on a different matter (i.e. trying to SHOW the error) before it even gets to show you the error. So, the 'board not found' error is not your error, it's Bad Behavior's. Well, not Bad Behavior's, but the code that is inspired by BB. :P

Another bug (unrelated?): click Preview when replying to a Personal Message. It insists that you're not the author, and sends a fatal error.

willemjan

  • Projects, projects, projects......
  • Posts: 25
[Bug] Re: Unable to reply a post
« Reply #4, on March 17th, 2012, 11:32 AM »
What do you mean with: false positive?

I tried the preview button when replying to your PM. It seems to work just fine....

die2mrw007

  • One of the greatest platform ever which will make History - Wedge !!!
  • Posts: 25
[Bug] Re: Unable to reply a post
« Reply #5, on March 17th, 2012, 11:34 AM »
Testing !!!
Posted: March 17th, 2012, 11:33 AM

Okay, now its working fine..... so what was the issue ? Bad behaviour or pretty url ?

Nao

  • Dadman with a boy
  • Posts: 16,063
[Bug] Re: Unable to reply a post
« Reply #6, on March 17th, 2012, 11:37 AM »
Addendum: the error only occurs if you press Reply or Quote on one of your own PMs... The Preview works otherwise. But if it's a PM of yours -- error message.

@willemjan> False positive means that Bad Behavior is telling Wedge that you're doing a potentially 'suspect' action, and thus is attempting to restrict your movements. But it seems that generating the error forces Wedge to call loadPermissions() which in turns tries to load a board ID but it hasn't been filled in yet, so it generates an error for that problem, rather than for the original problem.

Anyway, that's for Pete to fix now...

BTW, what the HELL are these HTTP requests for wedge.org/mobiquo/tapatalkdetect.js?!
Wedge is not compatible with Tapatalk. If I'm getting one of these failed requests once more, I'll mailbomb them!
Well, maybe not, but it's been a long time since I've seen the word mailbomb, wanted to use it!

willemjan

  • Projects, projects, projects......
  • Posts: 25
[Bug] Re: Unable to reply a post
« Reply #7, on March 17th, 2012, 11:40 AM »
Ah, I get it now. It seems that I an suspicious guy then :P. You'd better keep an eye on me :whistle:

Are those requests coming from me?

Nao

  • Dadman with a boy
  • Posts: 16,063
[Bug] Re: Unable to reply a post
« Reply #8, on March 17th, 2012, 12:34 PM »
I don't know, do you have a tapatalk app installed somewhere?

It seems to be coming from 'guests', so I think it's someone on their iPhone or something that's running the Tapatalk app and trying to access Wedge.org, or something... I don't know. You know, perhaps it identifies Wedge as SMF and tries to find some custom code that will allow for Tapatalk to communicate with it.
But there's no such thing, so...!

Arantor

  • As powerful as possible, as complex as necessary.
  • Posts: 14,278
[Bug] Re: Unable to reply a post
« Reply #9, on March 17th, 2012, 12:45 PM »
That's interesting, because it shouldn't work like that. Stuff on Tapatalk has to be listed in their big ol' database, and Wedge isn't (I checked)
So that's an interesting result really.
When we unite against a common enemy that attacks our ethos, it nurtures group solidarity. Trolls are sensational, yes, but we keep everyone honest. | Game Memorial

Nao

  • Dadman with a boy
  • Posts: 16,063
[Bug] Re: Unable to reply a post
« Reply #10, on March 17th, 2012, 01:14 PM »
Maybe these are leftovers from when it was an SMF board?

Arantor

  • As powerful as possible, as complex as necessary.
  • Posts: 14,278
[Bug] Re: Unable to reply a post
« Reply #11, on March 17th, 2012, 01:32 PM »
I don't think so, it's specific to Tapatalk, and all communities accessible via Tapatalk have to be manually added to their DB (and it's not there now), so I have no idea, as Tapatalk has never been installed here to the best of my knowledge.

die2mrw007

  • One of the greatest platform ever which will make History - Wedge !!!
  • Posts: 25
[Bug] Re: Unable to reply a post
« Reply #12, on March 17th, 2012, 02:23 PM »
Yup, for the forum to be listed at Tapatalk, we need to apply for it and then they add the forum to their database.

Arantor

  • As powerful as possible, as complex as necessary.
  • Posts: 14,278
[Bug] Re: Unable to reply a post
« Reply #13, on March 17th, 2012, 02:24 PM »
That's one of the greatest things that irritates me about Tapatalk.

Anyway, it's curious to see Tapatalk requests being made when it's not even installed here.

Nao

  • Dadman with a boy
  • Posts: 16,063